IS Flying Horse TeampenningTeam:

(Dit is de eerste voorstelling die we maakten, en betreft het eerste en oorspronkelijke team.
Inmiddels is het team uitgebreid en werken we aan een nieuwe presentatie...)

Vlnr:

Lotje Moerdijk, Fresnos' Survivor
Eric van Vugt, Fresnos King San
Dagmare Wouters, Poco Borks Garry

Teamcaptain is Lotje.
Sponsors: Jack Velings (Canada)
en Interieur Systemen Bergeijk
www.isbergeijk.nl

We zijn lid van de Western Movement Eersel www.westernmovement.nl

Meer info over ons is te vinden op
www.flyinghorse.nl
onder Cowhorse


*Fresnos King San behoeft eigenlijk geen intro meer. Na een succesvolle reiningcarrière onder Peter Simons, is de dekhengst onder het zadel gekomen bij de schoonzoon van de eigenaar (Jack Velings) en na enkele stressvolle reiningwedstrijden, besloot de combinatie het in de koeien te gaan zoeken. Beiden hadden hier meer plezier in en specialiseren zich nu in de Team- en Cattlepenning. Fresnos dekt nog steeds en meer info over hem en zijn paintzoon is te vinden op zijn eigen website:

www.fresnos-rainy.com

*Ze heet Fresnos’Survivor omdat ze de enige overlevende was van een RinoPneunomie epidemie. Ze is een dochter van Fresnos King San, uit de Arabier/Lipizaner merrie Sally, waar Peter Simons ooit zijn westerncarrière mee begonnen is. De schimmel heeft 2 mooie Arabierenkinderen die succesvol in de endurance lopen. Lotje Moerdijk wilde altijd al met koeien werken, maar voor koeien was The Wizzard niet snel genoeg, wel werd Lotje met dit KWPN paard Nederlands Kampioen Versatile Horse (1996) en Western Riding (1997). Voor het onderdeel Working Cowhorse traint Lotje bij Ernst Claessen. (www.cphorses.nl)
*Poco Borks Garry (Loky Poco Mui x Peggalees Lad) is het jongste paard uit het team. Dagmare is zich aan het specialiseren in de reining, maar toen ze gevraagd werd om het IS Flying Horse team te completeren, werd haar interesse in de koeien sterk aangewakkerd. Dagmare heeft nog een 3 jarige, de reining/cutting gefokte Richis Powerplay
(Peppolenas Powerplay ( vm : Deltas Pepp O'lena ) x King Tucker chex.) Dit paard wordt volgend jaar uitgebracht in de NRHA reining.

Het doel voor volgend jaar is om met een apart Fresnos Team te starten, dwz Fresnos en twee van zijn dochters, Fresnos’ Survivor en Fresnos Poco Girl. Het 2e team zal dan bestaan uit de paarden Poco Borks Garry, Touch of Tenderness en Rainy Tapawinga. De ruiters worden dan aangevuld met Jack Velings, Linda v Vugt en Sander Meelbergs.


Onze sponsors zijn Jack Velings, Canada en Interieur Systemen Bergeijk. Zonder hen was het voor ons niet mogelijk om deze relatief dure sport te kunnen bedrijven.

Thanx Jack!!

www.flyinghorse.nl