Onze westernroots:

In 1992 won ik (Lotje) met Vivant (KWPN, v. Nimmerdor) de Veluwe Trophee op het onderdeel western riding. (Vivant had nog nooit western gereden, hij was een springpaard wat in de Z dressuur beland was en ik moest veel verzinnen om hem gemotiveerd te houden. Daarna reed ik voor de grap de Nederlandse Kampioenschappen mee en werd 4e in dit onderdeel. In 1995 reed ik enkel endurance maar in 1996 begon ik serieus te trainen bij Peter Simons. Peter zette de puntjes op de i. Dit resulteerde in een aantal gewonnen wedstrijden met Nero's Return (ex The Wizzard) en de WRAN high point trophee. Ik haalde in 1996 op het Nederlands kampioenschap in Deurne de tweede plaats in het onderdeel Western Riding. Daarmee werd ik reserve kampioen. In 1997 ging het beter en werd ik Nederlands Kampioen. Daarna ging The Wiz met pensioen.

Op de Nederlandse Kampioenschappen in 1996 reed ik "even" als voorbereiding een andere rubriek. Ik had dit nog nooit gereden en wist niet eens wat het inhield, als ik de ring maar in was geweest! Als The Wiz eenmaal een keer in de arena is geweest, is ie de volgende rubriek geconcentreerder. The Wiz zag hier echter wel de lol van in en showde z'n best voor al dat publiek. Wat niemand verwachte, ik nog het minste, was dat The Wiz er gelijk met de kampioenstitel Versatile Horse vandoor! Het jaar erop, in 1997 werd ie -heel terecht- laatste...

Nu, na al die jaren, hebben we naast de kinderen en kleinkinderen van de KWPNers ook een paar hele, halve en kwart Quarters. Nu gaan we doen, wat we eigenlijk altijd hadden willen doen: KOEIEN VANGEN!!

 

terug

.