Eric van Vught en Linda Velings: (inmiddels gescheiden)

Mierlo, nederland

Hallo, mijn naam is Linda van Vugt en ben lid van het Flying Horse Western team. Ik ben begonnen met paardrijden toen ik een jaar of 7 was. Lekker een aantal jaren op de manege gereden tot ik - toen ik 12 jaar was - een eigen pony kreeg. Deze pony heette Brammetje, inmiddels is hij al lang verkocht maar ik zie hem nog steeds bij zijn nieuwe eigenaar in de wei staan. Hij wordt dit jaar alweer 21! Na enkele pony's en paarden gereden te hebben bij de plaatselijke rijvereniging, ben ik - door een noodlottig ongeval van mijn toenmalige talentvolle dressuurpaard Offspring (v.D-Day)- per ongeluk in de westernsport terecht gekomen. Mijn vader had enkele westernpaarden waar wij mee mochten gaan werken.

Ondertussen had ik in 2001 een relatie gekregen met Eric van Vugt, met wie ik in 2002 getrouwd ben. Eric is in 2002 - na een jaar geobserveerd te hebben - voor het eerst op ons paard Fresnos King San gaan zitten. In eerste instantie dacht hij dat hij zo klaar zou zijn met leren paardrijden. (quote Eric: paardrijden is simpel /quote) Ondertussen is hij er achter gekomen dat er meer bij paardrijden komt kijken dan je op het eerste gezicht ziet.

Maar genoeg over ons verleden, hier een stukje toekomst:
Eric is de berijder van Fresnos King San en hij wordt getraind door Remco Boom, wedstrijden zullen zeer spoedig volgen ;-) Linda is de berijder van Rainy King San, die vanwege een blessure in zijn jeugd helaas voorlopig niet op wedstrijden kan worden uit gebracht. (wellicht komt hier in de toekomst verandering in) En dan hebben we nog een "prospect " voor over een paar jaar. Onze jaarling Ziggy Stardust Indian, die nu nog heerlijk in de weide aan het genieten is van zijn jeugd. Onze hengsten Fresnos en Rainy worden ter dekking aangeboden. Klik voor meer informatie op de link onderaan deze pagina of bel me op 06- 2299.8517


Eric werkt full-time als planner bij een geld- en waardetransport bedrijf en ik werk (bijna) full-time als vrachtwagenchauffeur bij een grote versleverancier. Om mijn tijd toch nuttig te besteden zit ik in het bestuur van de Federatie Nederlandse Westernverenigingen (FNW). Zo blijf ik goed op de hoogte wat er in Westernrijdend Nederland gebeurd.

Nog even een laatste woordje: paarden zijn niet ons beroep, maar puur hobby. Wij werken ook hobbymatig en paardvriendelijk met onze paarden. We hebben liever dat ze graag voor ons werken als dat ze iedere show winnen maar geen plezier in hun leven hebben.


Fresnos King San, vader van Rainy King San, Fresnos Poco Girl, Fresnos' Survivor,Ziggy Stardust Indian
grootvader van The Canadian Man en Deadly Jacky Linn,
overgrootvader van Rainy Tapawingo


Rainy King San

 


Meer info over Fresnos en Rainy, die beiden
ter dekking staan, vind je op deze site.

 

Onze paarden op een rijtje:

Fresnos King San

Rainy King San

Ziggy Stardust Indian

Fresnos Payback

The Canadian Man

Fresnos Poco Girl

Fresnos' Survivor

Deadly Jacky Linn

Rainy Tapawingo

Teampenning

foto's Paul Derrez clinic

terug

.