Dagmare Wouters


Ik ben Dagmare Wouters en rijd al heel wat jaartjes paard.
Nadat ik vroeger op de ponyclub met dressuur ben begonnen volgde later de rijvereniging waar ik bij beide clubs in wedstrijd- verband dressuur gereden heb.
Op mijn 18e heb ik een jaar als groom gewerkt bij een Nederlandse wedstrijd ruiter 4- spannen Marathon waar ik de paarden onder het zadel dressuur matig trainde.
In 1995 kwam ik Lotje op de manege in Eersel tegen en zij was zo enthousiast over de Endurance sport zodat ook ik hier wel eens een kijkje wou gaan nemen.
Na enkele wedstrijden in Nederland gestart te hebben met mijn draver Polo was het tijd om een ander paardje bij te kopen , dit werdt Pebbles ( Isolde ) en Aguire , beide volbloedarabieren.
Met Pebbels heb ik nog een aantal keren gestart , o.a Luxemburg en Belgie en helaas met Aguire alleen een try out in Brunssum omdat dit paard nog te jong was om officieel mee te starten. Omdat je in de endurance toch vaker aangewezen bent op andere personen en ik zelf geen trailer en grooms had , ben ik daarna overgegaan op het recreatief western rijden , Pebbles werdt verkocht aan een dierenarts voor zijn kinderen en op Aguire heb ik een aantal western lessen gevolgd in Eersel, maar op dat moment was het toch niet mijn ding en omdat ik met Aguire vaker ongelukken had dan dat ik lekker reed heb ik hem ook verkocht. Later bleek Aguire toch een goed endurance paard te zijn nadat hij wat beter “ getemt “ was.
Na Aguire volgde nog een paar paarden nl , Lightsome (kwpn van Ferro), Paskeborg (superfjord) en andere takken van sport nl marathon 2 span en springen.
Door Paskeborg mijn veelzijdige sport fjord waar ik dressuur en springen (tussen de grote kwpn ers !!) en aangespannen mee reed , kwam ik weer in aanraking met de westernsport (reining). Hoewel Paskeborg deze tak sport misschien wel zou kunnen heb ik haar toch met pijn in het hart verkocht , mede omdat deze pony zich na haar veulen niet meer thuis voelde op de manege.
Omdat ik toch wel serieus verder wilde in de westernsport heb ik later mijn eerste Quarter gekocht , nl Poco Borks Garry (v : Loky Poco Mui , vm Peggalees Lad) die ik als jaarling kocht.
Garry is inmiddels 5 jaar geworden dit jaar en met hem heb ik vorig jaar met success diverse wedstrijden gereden in de volgende onderdelen : Reining , Western Pleasure en Western Horsemanship.
Ondertussen was ik helemaal besmet met het western virus en heb ik nog een 4 jarige paint bijgekocht, nl Richis Powerplay (v: Peppolenas Pwoerplay = Deltas pepp O lena x King Tucker Chex), dit paardje wordt momenteel getraind wordt en is hopelijk volgend jaar te zien is in de NRHA klasses.
Garry gaat inmiddels ook mee naar de trainingen voor het koeienwerk en hij pikt dit goed op , de training voor de reining gaat ook goed maar omdat hij natuurlijk nog jong is en al in een korte tijd zoveel geleerd heeft en ik toch weer het endurance mis wil ik misschien in de toekomst weer Endurance en Trec gaan rijden met hem.


Dagmare heeft een eigen website: www.cw-quarterhorses.com

Garry is inmiddels verkocht. Verdere update volgt...

Met Karel ga ik dit jaar endurance en TREC rijden:

terug

.